dissabte, 29 de setembre de 2018

Riu Carbó


Ruta: Riu Carbó

Duració: 4'5 hores

Distància: 11'5 km

Desnivell: 270 m

Participants: Salva i Jesús.El punt d'inici de la ruta el fem des de la plaça de l'Esglèsia de la població de Villahermosa del riu.


Castell de Villahermosa a la plaça de l'esglèsia
Agafem el carrer Olmos, després el de Caballeros i per últim el carrer Miguel Castell que ens portarà cap a la ruta.

Ixim del poble pel molí nort on començarà la ruta pel riu Carbó.

El riu Carbó naix al macís del Penyagolosa i termina al riu de Villahormosa, afluent del Millars. Més informació: wikipedia.

seguirem tota la ruta el riu.
Durant tota la ruta seguirem el recorregut del riu.


La ruta és molt entretinguda pel fantàstic soroll del riu i les vistes del paratge.

Arribem al GR 7 un poc abans del mas de Roncales. 


Mas de Roncales
A partir d'aquest moment no deixem el GR 7 just fins a arribar als massos de Carbó on ens desviarem a la nostra esquerra per a dirigir-nos cap a la cascada.

Durant el camí ens trobem una cigala femella que es deixa fer unes fotos.
Seguim avant i ens trobem una antiga fàbrica de farina segons encara es pot llegir al taulell del frontal de la fàbrica.


Fàbrica de farina
A mesura que pugem pel riu, les cascades, els pous d'aigua, llocs per on passa l'aigua i les seus formes que deixa a l'erosió a la roca del riu, són fantàstiques.Contínuem i com s'ha explicat abans ens desvíem abans d'arribar als massos de carbó just on es troba una paleta que ens indica per a on anar.
Tarta seca de poma
La cascada és impactant. El lloc, l'aigua transparent recorrent les parets de la roca amb molta força, és perfecte per a fer la nostra tradicional paradeta per a fer-nos el cafenet i gaudir de la tarta seca de poma de M. José.Després d'una bona estona gaudint del moment és hora de baixar.Ens desvíem cap a l'esquerra evitant aquesta part de baixada el GR 7.

Trobem una altra cascada més petita però igual de fantàstica.Seguim baixant cap a la font de la figuera on tornarem a caminar per la mateixa ruta que ens ha portat a la cascada.

Ja sols ens queda tornar al poble i finalitzar la ruta d'avui.


Veure la ruta al Wikiloc Veure totes les fotos de la ruta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada