diumenge, 19 de novembre de 2017

La Marmudella - Les Santes


Ruta: La Marmudella - Les Santes

Duració: 5,3 h

Desnivell: 330 m

Distància: 9,7 Km

Participants: Juan Antonio, José Ramón, Salva i Jesús.El punt d'inici el fem des del final de l'urbanitazació La Marmudella pel carrer Romaní o camí del Pradet.

A la nostra dreta trobem una pista que l'agafarem.

Arribem a un punt a on la pista es fa sendera.

Continuem rectes en direcció cap a la cova de Redón.

Tant aquesta part de la ruta com la del final és imprescindible tindre el track per no perdre's a causa de la forta vegetació, que en moltes ocasions, es fa quasi impossible continuar.

Després d'una pujada guiant-nos pel track trobem la fantàstica cova de Redón.

Cova de Redón

Després de gaudir les maravelloses vistes contínuem en direcció al següent punt del dia, el molló que marque el terme de cabanes.

Per a arribar al molló vam tindre que grimpar
Després de grimpar les roques de damunt de la cova i orientar-nos amb el track, arribem al molló.

Molló de terme de Cabanes
Tornem per a on hem pujat cap al molló i ens dirigim per una senda que ens portarà cap al camí de les Masmudelles.

Arribem a una intersecció i nosaltres agafem la senda de l'esquerra.

Quan arribem al barranc de la Querela, abans d'arribar al camí tornem a tindre problemes per a seguir la ruta perquè la senda no es troba ben definida.

Arribem al camí i quan trobem uns terrenys llaurats d'oliveres i ametllers girem cap a la dreta en direcció al camí del racó de les Traveres. 

Travessem el racó i la caseta de les Traveres i a l'arribar a l'última parcel·la llaurada agafem una sendera en la partida de les Masmudelles que ens portarà cap a un mas que vé del camí de les Masmudelles.

Mas
Tornem a agafar el camí de les Masmudelles però de seguida el deixem per a dirigir-nos per una sendera cap al següent mas, el de Pauler.

Seguim baixant i arribem a l'ermita de les Santes, lloc a on farem el nostre tradicional ritual de pendre'ns el nostre cafenet i gaudir de la sabrosa tarta original de M. José.

Tarta de Marmudella

La companyia, el paratge i la tarta estava espectacular.L'ermita és un lloc de cult i peregrinatge a les santes de Santa Llúcia i Santa Àgueda.

Ermita de les Santes

És hora de continuar amb la nostra ruta d'avui. Agafem el camí de les Santes i nomès passem de llarg del mas de Carles, ens dirigirem per una sendera a la nostra dreta per a pujar a l'alt de la Masmudella.

Comencem la part de la ruta més dificultosa. El começament encara es pot fer amb facilitat però a mesura que arribem al més alt la forta vegetació i lo poc trepitjada que es troba la senda es fa quasi impossible continuar.

Menys mal que en la lloma de la Masmudella podem gaudir de les fantàstiques vistes a la cara oest del Desert de les Palmes.

Les vistes al Desert són fantàstiques

Continuem amb molta dificultat i arribem al molló.

Cim de les Masmudelles
És hora de baixar cap al començament de la ruta d'avui.

Tornem a tindre molts problemes per a identificar la senda de baixada.

Ens dirigim cap a la intersecció de la part de darrere de la cova de Redón.

Una vegada arribem a la intersecció agafem la senda de la nostra esquerra dirigint-nos amb un fort descens cap a la pista del començament de la ruta d'avui. Ja sols ens queda terminar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada