diumenge, 24 de setembre de 2017

Serra - Alt del Pi (València)

Ruta: Serra - Alt del Pi (València)

Duració: 4h

Desnivell: 500 m

Distància: 9 Km

Participants: Salva i Jesús.

El punt d’inici el fem des del començament del carrer Montealgre just al final de la Plaça del Castell de Serra.

Travessem el barranc de l’assut pel pont i caminem pocs metres el camí del Garbí perquè en la primera corba naix una sendera molt empinada en direcció al castell.

Pugem per aquesta sendera fins a arribar a la muntanya del castell a on farem un fantàstic cresteig albirant el paisatge des de l’alt de la muntanya.

Alt de la muntanya del castell
Arribem al Castell que data del sVIII i que pertanyia al sistema defensiu del nord de València junt amb el d’Olocau i Náquera.

Continuem endavant baixant del castell cap al camí del Garbí, a on de nou el trepitgem pocs metres perquè de nou el deixem per mig d’una sendrera que naix a la nostra dreta.

Tornem a pujar i mentre ho fem no podem deixar de veure el castell.

És molt tentatiu girar-se per a veure el castell
Continuem endavant dirigint-nos cap a l’alt del Pi.

La sendera està molt ben definida, ara bé, no confiar-nos per a no perdre’s.

Arribem a l’alt del Pi, punt més alt de la ruta d’avui i lloc ideal per a fer-nos la nostra tradicional parada per a gaudir del pastís de M. José, avui edició pròpia, i del cafenet.

Com hem gaudit del pastís
Després de gaudir del pastís original de M. José, és hora de continuar.


Pastís original de M. José
Primer agafarem la mateixa sendera que ens ha portat a l’alt i després, a pocs metres de baixada agaferem una senda a la nostra dreta.

Aquesta part de la ruta és totalment tapada gràcies a la pinada que ens envolta.

Baixem fins a agafar el camí de Barraix. 

Una vegada arribem al camí ens anem cap a la dreta dirigint-nos cap al GR10 que es trobarà just abans de la carretera CV 334.

Agafem el GR10 que es troba en molt bon estat, i que es un plaer caminar per aquest tram, tant per el bon estat com pel paratge.

Continuem endavant fins a desviar-nos per a veure la font de l’ombria.
Font de l'ombria
Després de tastar l’aigua de la font reprenem pel camí de l’ombria fins a arribar al final del camí a on es farà en senda i ens portarà en direcció al barranc de Toixina per a travessar-lo.


Només el travessem de seguida trobarem una pista formigonada que ens portarà al poble i sols ens quedarà dirigir-nos cap al carrer Montealegra i terminar la ruta d’avui.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada