diumenge, 8 de gener de 2017

Castell de Borriol


Ruta: Castell de Borriol

Durada: 5 hores

Distància: 10,5 km anada/tornada

Desnivell: 395 m

Participants: Salva i Jesús.


El punt d'inici el fem just a l'entrada del poble de Borriol. De seguida trobem unes paletes identificatives que ens indiquen per on anar cap a la font de Botalària.

El començament és en una pista, anomenada camí del Rabosero o de l'ombria, a on hem d'anar amb molt de compte per a no passar-nos la senda que creuarem el barranc de la Botalària i que ens portarà cap a la font del mateix nom.

Agafem la senda que es troba just en la mateixa font a la nostra esquerra i continuem pujant cap al Cotico. La senda es troba molt ben definida.

Pugem fins a arribar a una pista de terra que en algun tram es troba formigonada. 

De seguida trobem el corral o aljub de cotico, el passem de llarg per a dirigir-nos a la nostra parada de la ruta d'avui, el mirador de Cotico que es troba en la serra del Castellet.

Les panoràmiques són fantàstiques, tant cap a l'interior com el litoral castellonenc.És hora del nostre cafenet i del pastís de Mª José.Després de gaudir de les magnífiques vistes continuem la nostra ruta. Tornem al aljub de Cotico i per una pista cap a l'esquerra seguim fins a trobar-nos unes paletes identificatives que ens indiquen la direcció cap a la pedra.

Creuem el camí del Cormo de la Serra i més endavant agafarem el camí de la Serra que ens portarà a la pedra.

Pedra


Tornem al mateix lloc a on es trobaven les paletes identificatives, al camí del Cotico per a dirigir-nos a la Roca de la Dama pel camí de la Serra.

Les vistes també són molt impactants des de la Roca.

Vistes des de la Roca de la Dama


A partir d'aquest moment la senda no està molt definida, és molt recomanable portar el track. La baixada pel barranc d'Alforgés és prou considerable. Arribem a un moment que decidim anar cap al castell de Borriol d'origen islàmic.

Per a pujar-lo l'envoltem per un dels costats.

Torre del Castell


Vistes del Castell cap al poble i MoreriaJa sols ens queda arribar a la Moreria de Borriol, que es va trobar habitada des del s.XIII fins al s.XIX 

Moreria
Observacions: Trobem molt bona companyia pel camíCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada