diumenge, 9 d’octubre de 2016

Font dels Cloticos - Naixement riu Palància

Ruta: Font dels Cloticos - Naixement riu Palància

Durada: 4,5 hores

Distància: 14 km anada/tornada

Desnivell: 420 m

Ruta del Palància

El punt d'inici es troba en l'Àrea Recreativa Els Cloticos, que es troba a uns pocs quilòmetres  de Bejís (es troba molt ben senyalitzat). Font dels Cloticos
Comencem a caminar des de la font dels Cloticos en direcció cap a la pista asfaltada deixant a la nostra dreta el càmping i el riu Palància per la PRV 275.

El Molinar
Abans d'arribar a l'altura de l'aldea abandonada d'El Molinar ens desviem cap a l'esquerra agafant el camí del "Madroñal" per la GR 231, a on trobem de seguida una caseta forestal. 


Continuem endavant fins a creuar el barranc del "Resinero" a on deixarem el camí del "Madroñal" per a agafar una senda a la dreta dins del barranc sec, que ens portarà al naixement del Riu Palància.

És hora de gaudir les impactants parets de l'Estret del "Cascajar", un lloc fantàstic gràcies a l'erosió de l'aigua i del vent.


Una vegada passem de llarg l'estret seguim per aquest barranc fins a agafar una senda a la dreta senyalitzada amb un molló de pedres. 

En aquest punt pugem per una pendent moderada que es fa molt agradable gràcies a les vistes del lloc i a uns fòssils que trobem en terra.


Arribem al coll del "Cascajar", un punt ideal per a gaudir de les vistes i de fer el nostre tradicional cafenet acompanyat del saborós pastís de MªJosé.


Continuem pel mateix camí anomenat camí de la lloma de l'abella fins a arribar al punt més alt de la ruta d'avui després de la forta pujada.

 Agafem forces i aprofitem per a fer la foto de la nostra conquesta.A partir d'aquest moment la baixada es fa molt suau per una senda que prompte girarem a la nostra dreta per a dirigir-mos al camí del Molinar.

Anem baixant fins a arribar a la rambla de "Agualobos", deixem el camí per a creuar-la per la nostra esquerra per a dirigir-nos a l'últim punt del dia, l'aldea deshabitada del Molinar.Ja sols ens queda terminar la ruta d'avui.


Veure la ruta al Wikiloc Veure totes les fotos de la ruta

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada