diumenge, 31 de gener de 2016

Tossal de MolletRuta: Tossal de Mollet
Distància:  9,5 Km
Desnivell: 370 m
Dificultat: Moderada
Temps estimat: 4,5 h

Ruta de gran valor ecològica


El punt d'inici de la ruta d'avui es troba just darrere de l'ermita de Sant Miquel feta al 1638 i reconstruïda en 1998. 

Ermita de Sant Miquel 
per la part posterior
Hi ha una senda molt bé senyalitzada que ens indicarà la pujada directa al Tossal de Mollet. 


La ruta d'avui és pot fer també durant l'estiu. En tot moment ens trobem un gran bosc de pins, sureres, ametllers, oliveres, etc.


Penyagolosa al fons
La senda te una gran riquesa en espècies vegetals, com el galzeran (protegida a la Comunitat Valenciana), l'arboç o el roure valencià. Mentre pugem es fa agradable veure els pobles de l'interior de Castelló amb el bec de Penyagolosa com a fons.


Restes de poblat íber
Prompte arribem a la paleta que ens senyalitza que ens trobem al cim del Mollet, però nosaltres volem anar cap al molló que es troba al punt més alt del Tossal. Durant el camí ens trobem restes del poblat íber que hi havia.Una vegada arribem decidim que és el millor lloc per a gaudir del nostre cafenet. Les vistes, com no, són espectaculars.

Tornem cap a la paleta que ens indicava el Tossal i girem cap a la senda de l'esquerra.

Mentre baixem per la part est del tossal podem gaudir de les vistes cap a la mar.


Pou del Mollet

Arribem a un punt on finalitza la senda i comencem a caminar per l'asfalt, abans ens desviem per a fer unes fotos als ametllers amb la floració atípica del temps en que ens trobem.


Continuem per el camí asfaltat que ens condueix al GR 33 fins arribar al Mas del Forner, el visitem i retrocedim per a anar molt propet al Pou de Mollet, amb corriola, cadena i galleda.

Continuem per la part asfaltada entre bancals de ametllers i oliveres fins arribar una senda en descens que naix a la nostra dreta, es fa recomanable tindre a ma el track per no perdre's.


Ermita de Sant Vicent


Dins del pou
Caminem fins arribar l'altra ermita de la ruta, la de Sant Vicent, pertanyent a Sant Joan de Moró, reconstruïda amb un estil prou modern.

Prop d'allí està la Font de Ros.

Baixem fins arribar al barranc del Vaig moldre del Roig, lloc a on trobarem un plànol i paletes identificatives que tornen a indicar-nos cap al tossal amb una forta pujada.


Durant la pujada arribarà un moment que ens tornem a creuar-nos amb la ruta per on hem començat i que ens portarà de nou al punt de partida, a l'Ermita de Sant Miquel.


4 de Agost del 2018

Tornem a fer la pujada al Tossal de Mollet, en aquesta ocasió en sentit contrari i retallem pel camí de Mollet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada